Overzicht cluster2 gerelateerde sites
 

Via deze Yurlspagina kan je- door een thema aan te klikken- naar de pagina met sites rond dit onderwerp

http://kadnijmegenarnhem.yurls.net/nl/page#.T9BUh1xBlSE.facebook


 

Mijn kind Online

De stichting Mijn Kind Online is een kennis- en adviescentrum over jeugd en (nieuwe) media dat tot doel heeft meer inzicht te verschaffen in de mogelijkheden van nieuwe media, alsook het bevorderen van het verantwoord gebruik daarvan

http://www.mijnkindonline.nl/

 

Kennisnet Cluster 2

Kennisnet Speciaal Onderwijs is gemaakt om een ieder die betrokken is bij het speciaal onderwijs te voorzien van informatie en nieuws, maar wil ook leerkrachten ondersteunen bij hun dagelijks werk. De richting waarin deze site zich ontwikkelt wordt aangegeven door een stuurgroep. De leden zijn afkomstig uit de diverse clusterverenigingen

www.kennisnet.nl

 

Letters in Beweging stimuleert het leren lezen!

Letters in Beweging is een bijzonder effectief hulpmiddel bij het leren lezen en schrijven. Met Letters in Beweging maken jonge kinderen op speelse wijze kennis met letters en klanken. Ook geeft het programma ouders en leerkrachten inzicht in de ontwikkeling van de spelers, waardoor het schoolprogramma beter afgestemd kan worden op de kinderen.
Letters in Beweging is ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers van de Universiteit Leiden en Sardes, waardoor zelfs een nominatie voor de Nationale Alfabetiseringsprijs volgde.

 Bereslim.nl is er voor jonge kinderen én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen hier leuke en leerzame spelletjes doen en animaties van bekende prentenboeken bekijken. En ouders en opvoeders krijgen meer inzicht in de leer- en taalontwikkeling van het kind. Gegevens die via deze site worden verzameld, worden geanalyseerd voor wetenschappelijk onderzoek. Daardoor kunnen de toepassingen van Bereslim.nl in de toekomst nog effectiever gemaakt worden.
http://www.bereslim.nl