http://www.visualisatiesopmaat.nl

Nieuwe site waar je gratis picto's kunt vinden. Mooie, duidelijke, informatieve site

schoolagenda 2019 2020 voorkant

Bestellen schoolagenda

Voor schooljaar 2019-2020 is het ontwerp geheel vernieuwd. De fraaie kleurrijke agenda is nu nog duidelijker leesbaar en overzichtelijker. De agenda is niet langer losbladig, maar gebonden met een stevige kaft en bevat een blauw leeslint.
Hiermee is het meer een gewone agenda met een beetje extra steun. Geschikt voor iedereen!

Het kleurschema van de kalenders is hetzelfde als de schoolagenda: maandag is blauw, dinsdag geel, woensdag groen, donderdag rood, vrijdag wit, zaterdag oranje en zondag grijs. LET OP: m.i.v. schooljaar 2018-2019 heeft iedere dag een eigen kleur!.

Maatwerk kalenders in andere kleurstellingen zijn in overleg mogelijk. Meerkosten: € 15,00 per order. Neem voor informatie hieroverDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.logo doe maar zo

Dagritmesysteem

Veel behoefte aan structuur? Zet dan een dagritmesysteem in!
We ontwikkelden een heel duidelijk en zeer compleet dagritmesysteem voor gebruik op magnetische borden. Natuurlijk staan de kleuren voor de dagen centraal. Iedere dag wordt gekenmerkt door een gekleurde ondergrond van magnetisch vinyl. Hierbij worden pictomagneten van 3x3 cm of van 5x5 cm gebruikt. NB. 5x5 pictomagneten zijn medio september 2012 leverbaar.

ook te bestellen bij http://www.doemaarzo.nl/dagritmesysteem.html

Nieuw leermiddel in de zwemles.

Fijn voor alle kinderen die leren zwemmen. Super voor kinderen met ADHD en Autisme: leukere lessen met meer structuur + arbeid.

kijk op de website: www.zwemstuurkaarten.nl of volg via twitter @zwemstuurkaart  


Sclera.be

Op deze website vind je duidelijke pictogrammen die je gratis kan downloaden en gebruiken.
De pictogrammen die hier aangeboden worden, dienen in de eerste plaats om duidelijkheid en structuur te bieden aan mensen met een verstandelijke handicap maar het loont zeker de moeite om ook voor andere doelgroepen eens te gaan kijken ...
Bart Serrien, opvoeder in dagcentrum Terninck, werkte de pictogrammen uit voor de dagdagelijkse werking binnen het centrum. Hij stelt ze nu beschikbaar voor iedereen en is bereid op vraag picto's bij te tekenen.

http://www.sclera.be/

Zingen met je handen

Liesje Rietveld werkt als vakleerkracht muziek in het speciaal onderwijs (oa mythyl en zmlk) en gebruikt veelvuldig NmG in haar muzieklessen.
Nancy van Heijster werkt als logopedist oa in het ZMLK onderwijs en ziet NmG als een optimale visuele ondersteuning van het dagelijkse taalaanbod.

Liesje en Nancy hebben hun krachten gebundeld en dat heeft er toe geleid dat er een aantal gebarenliedjes zijn opgenomen op de DVD 'zingen met je handen'.
Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://youtu.be/sNEzPWu8Lrk

Gebarenwoordenboek voor kinderen

Illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen.

NIEUW: THEMA-GEBARENWOORDENBOEK: MIJN EERSTE 1500 GEBAREN

Vanaf 10 april via de webshop van het gebarencentrum te bestellen :
Prachtig vormgegeven indrukwekkend groot Thema-Gebarenboek met ruim 1500 illustraties van standaardgebaren uit de Nederlandse Gebarentaal die voor jonge kinderen van belang zijn.

Pictoagenda

Pictogenda is een verzamelnaam voor een serie praktische alledaagse hulpmiddelen waarbij gebruik gemaakt wordt van (sticker) pictogrammen. Bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Op deze website vind je alle informatie over onze Pictogenda-producten, zoals de agenda zelf, de Pictogenda Kalender, het Pictogenda Verhuisboek en de Pictogrammen.
www.pictogenda.nl

Aanvullende gegevens