uit: Viataal.

CommunicatieAtelier

De communicatieontwikkeling van mensen die niet of nauwelijks kunnen spreken of die geen taalsysteem hebben, verloopt niet 'zomaar'. Communicatiepartners zoals ouders en andere directe begeleiders hebben dan ook een belangrijke rol, met aandacht voor interactie en communicatie en het aanbieden van geschikte communicatievormen en hulpmiddelen. Vanzelfsprekend is ook de cliënt zelf hierbij betrokken.

Het CommunicatieAtelier wil de cliënten en hun communicatiepartners steun bieden bij al hun vragen op het gebied van Ondersteunde Communicatie (OC). Door informatie te geven, door mogelijkheden te bieden om zelf eenvoudige hulpmiddelen te maken, of door praktische cursussen aan te bieden.

 

Wat bieden wij?

Het CommunicatieAtelier heeft verschillende dingen te bieden:

  • De Werkplaats, waar u zelf communicatiehulpmiddelen kunt maken;
  • Assessment & Advies, voor een gefundeerd advies over de inzet van OC;
  • Voorlichting & Informatie: bekijk wat er allemaal is en stel uw vragen;
  • Specifieke Opleiding & Training op het gebied van OC.

 

Voor wie zijn wij er?

Het CommunicatieAtelier is er voor iedereen die iets wil met OC. Ouders, cliënten/gebruikers, leerkrachten, persoonlijk begeleiders, medewerkers dagbesteding, therapeuten etc. zijn welkom. Ook als u niet werkzaam bent bij Viataal of er geen betrokkenheid mee hebt, kunt u een beroep op ons doen.

Wanneer zijn wij open?

Het CommunicatieAtelier is nog niet op een vast tijdstip geopend. Wel kunt u altijd een afspraak maken met een van onze medewerkers.

Waar vindt u ons?

Het CommunicatieAtelier is gehuisvest in het Wingerdgebouw aan de Laagstraat nr 1 in Vught.

Telefoon: 073-5588697

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

zie ook: http://www.viataal.nl/index.php?p=87214&disable_big_fonts=1

Aanvullende gegevens