Squla

 

squla

Bij Squla hebben ze een nieuwe spelling- en taalmethode ontwikkeld, genaamd TaalExtra en WoordExtra .
Met deze methoden leren kinderen spelenderwijs beter lezen en spellen. De spellingmethode TaalExtra is gebaseerd op gespecialiseerde kennis uit de dyslexiepraktijken.
Met WoordExtra  kunnen kleuters spelenderwijs kennis maken met de 2.000 woorden die ze zouden moeten kennen.
Deze woordenlijst is ontwikkeld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen en is gratis te oefenen.

De pictoplanner

De Pictoplanner geeft overzicht in de dagstructuur. Gebruik één van de ruim 10.000 Sclera.be picto's, of voeg zelf foto's toe aan de activiteiten. Activiteiten kunnen onderverdeeld worden in kleinere activiteiten, die ook weer voorzien kunnen worden van picto's of foto's

https://itunes.apple.com/nl/app/pictoplanner/id576775262?mt=8

Spelling in beeld

van Uitgeverij Zwijsen BV

Moeite met spelling? Struikel je weleens over bijvoorbeeld d of t, trema’s of tussen-n? Oefen dan met Spelling in beeld. Met deze app word je snel en op een leuke manier beter in spelling! Oefen op je gemak, waar en wanneer je wilt en met de geduldigste leraar ooit.

Taalzee

Taalzee is een adaptieve webapplicatie voor het oefenen en meten van taalvaardigheden, geschikt voor het PO, VO, MBO en HBO. In Taalzee moeten spelers de dieren in hun zee gezond houden door taalspelletjes te spelen. Taalzee bevat ruim 20.000 opgaven verdeeld over 11 verschillende taalspellen: Werkwoorden, Woord benoemen, Zinsontleden, Flits, Dictee, Woordvormen, Lettermix, Goed gespeld?, Lezen, Woordenschat en Spreekwoorden.

Lees meer: http://www.taalzee.nl/over-taalzee/

Bru-taal

De educatieve game is ontwikkeld voor kinderen met problemen in de taalontwikkeling. Bru-taal biedt spelers de mogelijkheid alle oefeningen te spelen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast biedt Bru-taal de mogelijkheid gericht te oefenen met taal. De speler kiest zelf een niveau en een woordenschat- , werkwoorden- , woordvorming- of zinsopbouw- oefening uit.

Thuis of onderweg
Bru-taal kan op ieder moment en op iedere plaats worden gespeeld

Bru-taal is een educatieve iPad game voor kinderen die problemen hebben in de taalontwikkeling. Logopedisten maar ook docenten kunnen deze educatieve game gebruiken als ondersteunend oefenmateriaal. Op deze manier is het kind op een interactieve manier bezig met taal

Lees meer en bekijk: www.bru-taal.nl

iCon Apps

Initiatieven nemen in communicatie ondersteuning met Apps

Hoe kunnen iPad, Apps en aanpassingen voor de iPad ingezet worden als communicatiehulpmiddel? Inmiddels zijn er meer dan 300 apps beschikbaar voor mensen met communicatiebeperkingen. Veel van deze mensen zijn voor hun dagelijks functioneren afhankelijk van een passende vorm, methode en/of hulpmiddel voor ondersteund communiceren.

Dit boekje beschrijft 83 apps voor communicatieontwikkeling en -ondersteuning.

Het boekje is te bestellen bij stichting Milo

iPicto, voor iPhone, iPad en iPod Touch
iPicto voor iPhone, iPod touch en iPad in de iTunes App Store

Apps voor (Speciaal) Onderwijs - Susan Spekschoor


http://www.apps.yurls.net/nl/page/765913